banner apps bouwtelefoon

5 handige apps voor in de bouw

Een smartphone heb je niet alleen om te bellen en te appen. Je kunt hem ook gebruiken als een stuk gereedschap. In dit artikel bespreken we de 5 apps die je op je bouwtelefoon heel goed kunt gebruiken.

Apps zijn ook gereedschap

Wanneer je een telefoon voor het werk hebt gekregen van je baas dan moet je deze ook volledig benutten voor het werk. Er staan miljoenen apps in de Google Play Store en een flink aantal zijn heel erg handig tijdens het werk.

Rekenmachine

Deze zit standaard op vrijwel elke smartphone maar er zijn er ook heel veel die je kunt downloaden vanuit de Google Play Store. De meest basic rekenmachine is wel die van Google zelf. Het design is prettig en de app is goed te bedienen.

Rekenmachine app voor in de bouw

Zo kun je in de rekenmachine app van Google altijd terug bladeren in je historie. Zo kun je geen enkele berekening vergeten of verliezen.

Wist je overigens dat je ook aan Google Assistant kunt vragen om iets uit te rekenen? Zeg “Ok Google, wat is 2300 keer 10.000” en de assistent zal je het juiste antwoord geven.

Lineaal

Hoe vaak per dag moet je wel iets opmeten en heb je net niet de rolmaat of duimstok in je zak zitten. Geen paniek ook hier heeft de Google Play Store tientallen oplossingen voor.

App om te meten in de bouw

Waterpas

Hetzelfde gaat op voor de waterpas. Ook wanneer je deze niet bij je hebt kun je met een app op je bouwtelefoon snel meten of dat ene muurtje wel recht staat. De techniek staat voor niks! Hier kun je alle waterpas-apps vinden.

Urenregistratie

Als zelfstandige met meerdere opdrachtgevers zul je goed je uren moeten bijhouden. Deze moet je immers (wanneer je op urenbasis werkt) worden opgegeven voor de juiste factuur. En een juiste factuur zorgt voor een snelle betaling.

Er zijn verschillende applicaties die je helpen bij de administratie van de uren. Zo laat de Uren App je standaard tijden instellen en kun je in- en uitklokken op je robuuste werktelefoon Simpel!

App voor urenregistratie in de bouw

Buienradar

Het is een ‘inkoppertje’ maar een goede weer-app gaat je zeker helpen in je productiviteit. Het is belangrijk om te weten of en wanneer het gaat regenen. Je smartphone van RugGear kan er wel tegen want deze bouwtelefoon is waterdicht. Helaas ben jij dat niet en kan niet elke klus in de regen gedaan worden.

App om niet nat te regenen in de bouw

apps, blouwtelefoon