Wat is Private LTE

Wat is private LTE en wat kan ik er mee?

De meeste bedrijven vertrouwen op draadloze en openbare mobiele netwerken om effectieve communicatie op de werkplek mogelijk te maken. In sommige gevallen zijn wifi en openbare LTE-netwerken (Long Term Evolution), b.v. 4G niet ideaal, bijvoorbeeld in gebieden waar het bestaande netwerksignaal niet bestaat, regelmatig onderbroken wordt of een slecht bereik heeft.

Private LTE

Bedrijven kunnen ervoor kiezen om in dergelijke gevallen hun eigen particuliere LTE’s te installeren, die speciale radioapparatuur gebruiken om een gekozen gebied te bedienen. Een private LTE kan helpen de impact van apparaatcongestie te verminderen, de verkeersstroom te verbeteren en de gegevensbeveiliging te verbeteren. Dit kan ook de totale kosten van personeelscommunicatie verlagen.

Wat is het voordeel van Private LTE

Voordelen van private LTE

Private LTE kan bedrijven helpen aan hun behoeften te voldoen, in plaats van bestaande netwerken te gebruiken die niet geschikt zijn voor hun doel.
Door een kosteneffectief, onafhankelijk netwerk te introduceren, kan een Private LTE netwerk een bedrijf voorzien van een betrouwbaar, snel en stabiel netwerk, wat de mobiliteit van het personeel kan vergroten.

LTE 450 (Band 31)

LTE 450, ook bekend als band 31, is een netwerk dat een frequentie van 450 MHz gebruikt, vergeleken met de 1500 MHz van een typisch openbaar netwerk. Dit is een verreikende band, waardoor het grote, verspreide gebieden kan bestrijken, met behulp van relatief weinig basisstations. Standaard consumentenapparatuur ondersteunt deze band niet en loopt daarom geen risico op signaalcongestie.

Om deze redenen is LTE-band 31 de voorkeursband voor een aantal exploitanten in West-Europa en de VS, waarbij statistieken van Mobility Development Group (voorheen CDMA Development Group) aangeven dat het wordt gebruikt door 115 exploitanten in 60 landen over de hele wereld.

RugGear Private LTE

Toepassingsscenario’s

Een private LTE, zoals LTE 450MHz, ook bekend als LTE Band 31, biedt bedrijven connectiviteit in gebieden die momenteel niet zijn verbonden door reguliere netwerken, zoals op het platteland, onder de grond of op werkplekken in de oceaan.

Voorbeelden van industrie├źn die een particuliere LTE bijzonder voordelig kunnen vinden, zijn:
-Olie en gas
-Verzendpoorten
-Mijnbouw
-Bosbouw / Landbouw
-Energie – energiecentrales
-Overheid – externe veilige locaties

Het LTE 450-netwerk kan een aantal apparaten ondersteunen, waaronder mobiele telefoons, laptops enz., Indien gebouwd om de netwerkfrequentie te ondersteunen.
Er zijn een aantal mobiele apparaten die speciaal zijn gebouwd om bedrijven te ondersteunen bij het gebruik van het LTE 450-netwerk. Onder hen is de RugGear RG760, de eerste PTT via netwerkapparaat dat Band 31 ondersteunt.

Met een fantastische showcase van een priv├ę-LTE werden meer dan 100 RG760-apparaten met succes ingezet op de FIFA World Cup 2018 om de veiligheidscommunicatie te verbeteren.

Meer weten over RugGear en de mogelijkheden rondom Private LTE, mail ons hier.

LTE, Private LTE