RugGear Push To Talk

De 5 voordelen van Push To Talk via 4G

Communicatie via Push To Talk via een 4G-netwerk biedt heel veel voordelen voor een bedrijf. In dit artikel zetten we de 5 grootste voordelen op een rij.

Geen netwerk opzetten

Bij de conventionele communicatie via een Push To Talk-netwerk moest er op elke werkplek(site) een eigen netwerk worden opgezet. Dat wil zeggen dat er masten geplaatst moesten worden. Een Push To Talk-netwerk via 4G loopt via het normale netwerk en hoeven er geen extra masten worden geplaatst.

Goedkoper

Een Push To Talk-netwerk via het 4G netwerk bespaart ook heel veel kosten. Als eerste hoeft er geen eigen netwerk geplaatst en onderhouden worden. Daarnaast kan de communicatie verlopen via smartphones. Daarmee hoeft er niet geïnvesteerd te worden in extra apparatuur. Bij veel Push To Talk netwerkaanbieders kan zelfs de oude apparatuur zoals Walkie Talkies gewoon meegenomen worden in het netwerk.

Snelheid 

Een Push To Talk gesprek via 4G is sneller en betrouwbaarder dan via een conventioneel netwerk. Het gesprek wordt razendsnel afgeleverd zodat er geen vertraging ontstaat in de communicatie. Dit zorgt voor een naadloze en vooral veilige communicatie tijdens het werk.

Meer mogelijkheden

Waar de conventionele manier van Push To Talk weinig meer dan gesprekken kan verzenden en afleveren, kan POC veel meer dan dat. Vrijwel elke aanbieder van POC-netwerken biedt ook de mogelijkheid van teks, foto en video communicatie in dezelfde tool. Zo heeft elke werknemer een compleet communicatie-pakket tot zijn beschikking.

Centrale

Het opzetten en beheren van een POC-netwerk binnen een bedrijf die met de speciale software die vaak in de cloud werkt, erg eenvoudig. Met een klik op de knop creert men een groep waarin werkers berichten kunnen uitwisselen. Dat kan op een site zijn, per afdeling maar er kan ook gewerkt worden met Geofencing. Elke werker die binnen een bepaald gebied komt zal dan automatisch toegevoegd worden aan een groep.

RugGear

Het hart van een POC-netwerk is het toestel waarmee de communicatie tot stand wordt gebracht. RugGear is de wereldwijde specialist in smartphones met geintegreerde push to talk mogeljkheid. Wij fabriceren toestellen met vaste PTT-knoppen die in elke omstandigheid te bedienen is. Ook de smartphone zelf kan de werknemer bijhouden. De toestellen beschikken over alle benodigde certificaten en zijn bestand tegen stof, water, hite, kou en vallen.

Met RugGear in het hart van uw bedrijf ben je zeker van betrouwbare communicatie die snelheid en veiligheid garandeert.

PTT, PTToC, voordelen, Walkie Talkie