RugGear Push To Talk

Wat is Push To Talk / PTT?

In dit artikel leggen we uit waar de afkorting PTT voor staat en wat Push To Talk precies is.

PTT

De afkorting zorgt nog wel eens voor verwarring maar PTT staat (ook) voor Push To Talk wat ook wel een Press To Submit genoemd wordt.

Het Push To Talk (PTT) kennen we doorgaans wel van de Walkie Talkies en de portofoons die we her en der tegenkomen. Het principe van en dergelijk apparaat is eenvoudig. Het staat altijd in de ontvangst-modus, door de talk-knop ingedrukt te houden kun je een bericht verzenden het netwerk in.

Deze techniek wordt veel gebruikt bij evenementen en op bouwplaatsen waar het van belang is dat er een open kanaal is en er direct gecommuniceerd kan worden.

RugGear en Push To Talk

Om te voorkomen dat je een extra device met je mee moet dragen zijn de toestellen van RugGear ook voorzien van Push To Talk.

Push to Talk over Cellular (PoC)

De PTT-technologie van RugGear maakt gebruik van mobiele en Wi-Fi-netwerken voor snelle, duidelijke, realtime communicatie. Deze technologie op een mobiel apparaat staat bekend als Push to Talk over Cellular (PoC).
Oorspronkelijk werkte PoC via GPRS / 2G, maar door de verbeterde netwerken kan het tegenwoordig ook gebruikt worden via 3G en 4G.

Omdat er zoveel smartphones beschikbaar zijn is het gebruik van PoC commercieel levensvatbaar geworden. Door de introductie van Push To Talk op de (Android) smartphone is de Walkie Talkie zoals wij die kennen eigenlijk overbodig geworden.

Dit biedt veel voordelen voor de gebruiker. De keuze van de verbindingsmethode betekent dat in geval van een slecht mobiel signaal de telefoons volledig verbonden kunnen blijven via Wi-Fi en de communicatie niet wordt verstoord.
Bovendien kunnen met een RugGear PTT-apparaat meerdere functies worden uitgevoerd door één apparaat, wat de kosten, administratieve lasten en de mobiliteit van de werkplek vermindert.

POC, PTT, PUsh To Talk, Push to Talk over Cellular